Data Warehouse i Business Intelligence metodologija

  1. Termin sljedeće edukacije Na upit
  2. Pošaljite upit

Postoji mnogo pojmova i korelacija unutar područja poslovnog izvještavanja (Business Intelligence). Koja je razlika između skladišta podataka (DWH) i skladištenja podataka? Što je Poslovno izvještavanje (Business intelligence) i što je Korporativno upravljanje učincima (Corporate Performance Management)?

OPIS EDUKACIJE

Postoji mnogo pojmova i korelacija unutar područja poslovnog izvještavanja (Business Intelligence). Koja je razlika između skladišta podataka (DWH) i skladištenja podataka? Što je Poslovno izvještavanje (Business intelligence) i što je Korporativno upravljanje učincima (Corporate Performance Management)? Koja je njihova povezanost? Koje su njihove arhitekture i komponente? Kako započeti s poslovnim izvještavnjem? Koji su najnoviji BI trendovi? Zašto je danas poslovno izvještavanje tako važno i zašto trebate razumjeti način na koji to funkcionira?

Odgovore na sva ova pitanja možete pronaći u ovoj edukaciji. Ova edukacija će vam donijeti kratki uvod u BI, CPM pojmove, koncepte, komponentu i metodologije. Bit će prikazano kako BI može biti korisno za vašu tvrtku. BI pomaže tvrtkama da budu konkurentniji, da bolje razumiju način poslovanja i da podrže odluke koje će poduzeće imati na raspolaganju pravodobnim otkrivanjem potencijalnih poslovnih problema. Ovaj će tečaj omogućiti korisnicima razumijevanje razlika između skladišta podataka i skladištenja podataka, BI i CPM i razumjeti koje su praktične prednosti BI i CPM te zašto se koriste.

CILJ EDUKACIJE

Ova je edukacija osmišljena kako bi vam pružila osnovno razumijevanje pojmova, komponenti i metodologija upravljanja poslovnom inteligencijom i korporativnim učinkom. Ona opisuje ono što je skladište podataka (baza podataka), skladištenje podataka (proces), poslovno izvještavanje i korporativno upravljanje performansama. No, obuhvatiti će se i drugi pojmovi poput dimenzionalnog modeliranja, ETL-a, izvješća i analitike te dashboardsa. Također će se uključiti kratak pregled najčešće korištenih metodologija CPM-a (kao što su ABC (Pareto), troškovi temeljeni na aktivnostima, Balanced Scorecard, Six Sigma itd.). Ovaj tečaj također daje kratki pregled najnovijih BI trendova.

KOME JE NAMIJENJENA EDUKACIJA?

Edukacija je namijenjena svakome tko želi imati pregled ključnih komponenti skladištenja podataka, poslovne inteligencije i korporativnog upravljanja učinkom. Tijekom edukacije pokrivamo teme koje mogu pomoći da shvatimo kako poslovna izvještavanje može pomoći u pružanju podrške donositeljima odluka. Ciljana publika uključuje: voditelje projekata, korisnike poslovnog izvještavanja i programere, članove tima, upravitelje i sve ostale koji žele dobiti osnovna znanja o Business Intelligence i CPM-u. Prethodna znanja o poslovnom izvještavanju nisu potrebna.

SADRŽAJ EDUKACIJE

  • Uvod
  • Skladište podataka
  • Skladištenje podataka
  • Poslovno izvještavanje
  • Upravljanje korporativnim performansama
  • BI trendovi

Zatražite više informacija