22. 03. 2019.

Data Science Economy 2019: Dawn of AI

Bilo da ste Data Science entuzijast, menadžer koji želi saznati je li dobra ideja ulagati u Data Science ili ste znanstvenik, matematičar ili programer zainteresiran za Data Science područje, na Data Science Economy konferenciji pronaći ćete ponešto za svakoga.

16. i 17. svibnja 2019. godine u KRAŠ Auditoriju održat će se Data Science Economy konferencija koja je posljednje tri godine je mjesto okupljanja stručnjaka, IT developera, studenata i entuzijasta koji rade u data science, big data, data mining, machine learning, artificial intelligence ili predictive modelling  područjima, te prilika za razmjenom najboljih praksi u industriji.

Kao dio organizacijskog odbora ove godine pripremili smo za vas:

  • Tomislav Hlupić – Building a recommendation system for IPTV on a fast streaming architecture

Predavanje će obuhvatiti opis fast streaming arhitekture na kojoj je sustav izgrađen i IPTV sustava koji je razvila Poslovna inteligencija.

Složeni skupovi podataka koji se brzo kreću čine poslovnim korisnicima gotovo nemogućim uočiti infrastrukturalne ili poslovne probleme. Elastic machine learning automatski modelira ponašanje vaših Elasticsearch podataka – trendova i još mnogo toga u stvarnom vremenu, za brže prepoznavanje problema, analize uzroka i smanjenje lažno pozitivnih rezultata. Strojno učenje korisnicima omogućuje postavljanje pitanja poput: “Je li ijedna od mojih usluga promijenila ponašanje?” Ili “Ima li neobičnih procesa na mojim hostovima?” Ova pitanja zahtijevaju bihevioralne modele hostova ili usluga koje se mogu automatski izraditi iz podataka pomoću tehnika strojnog učenja. Značajke takvog strojnog učenja primjenjuju se na širok raspon podataka, omogućujući korisnicima da ih koriste na najinovativnije načine.