Consent Lifecycle Manager © 2017

English

Consent Lifecycle Manager © 2017

English

Consent Lifecycle Manager © 2017

Upravljanje osobnim podacima
uskoro postaje još uzbudljivije…
Jeste li spremni za GDPR?

Do početka primjene Opće uredbe o zaštiti podataka (General Data Protection Regulation, GDPR) preostalo je:

Kazna u iznosu od 4% globalnog prometa ne zvuči dobro… a “pravo na prenosivost podataka” ili “pravo na zaborav” samo su neka od novih prava građana EU koja ćete ubrzo morati osigurati. Krenite već danas i uskladite svoje poslovanje s uredbom kako bi primjenu dočekali spremni i osigurali svojoj tvrtki potrebnu prednost na tržištu. 

Preuzmite našu info brošuru i saznajte na vrijeme više o GDPR uredbi koja na snagu stupa u svibnju slijedeće godine. Po prijavi, na mail ćete dobiti link za preuzimanje pdf brošure.


 

Prihvaćam da se moji podaci spremaju u privremenu bazu podataka i koriste 2 godine isključivo u svrhu objave newslettera Poslovne Inteligencije d.o.o.


Povreda osobnih podataka može vas puno koštati.

Saznajte više o osnovnim pojmovima koje GDPR uredba donosi:

Načela zaštite podataka

Osobni podaci morat će se obrađivati sukladno zakonu i prikupljati samo za određene, eksplicitne svrhe, a prikupljeni podaci moraju biti minimizirani, točni i ažurni. Obrada podataka vršit će se na način koji osigurava odgovarajuću sigurnost i zaštitu od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja i slučajnog gubitka, uništavanja ili oštećenja, koristeći odgovarajuće tehničke ili organizacijske mjere.

Odgovornost

Novo načelo odgovornosti zahtjeva da dokažete usklađenost sa svim dijelovima uredbe i eksplicitno kaže da je to vaša obaveza. Očekuje se da osigurate sveobuhvatne ali odgovarajuće mjere upravljanja. Mjere koje minimiziraju rizik zloupotrebe i štite osobne podatake.

Izvještavanje o povredi osobnih podataka

U slučaju povrede ili zloupotrebe podataka, tvrtka će morati obavijestiti Regulatornu agenciju (AZOP) pa čak i pojedince na koje se to odnosi, u roku od 72 sata od identifikacije kršenja. Takav scenarij može rezultirati novčanim kaznama od 20 milijuna eura ili do 4% godišnjeg prometa, koje bi tvrtka morala pretrpjeti.

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Data Protection Officer ili Službenik za zaštitu osobnih podataka nova je uloga koja će biti uvedena u organizacijsko okruženje tvrtki. Neke od njegovih odgovornosti biti će upravljanje politikama tvrtke za rukovanje osobnim podacima, podizanje razine svijesti o potrebi zaštite osobnih podataka i osiguranje kvalitete.

Potpuna kontrola nad osobnim podacima

Pojedincu se vraća potpuna kontrola upravljanja vlastitim osobnim podacima koje poslovni subjekti sakupljaju o njemu. Sve u svrhu stvaranja većeg povjerenja između pojedinaca i tvrtki uz visoku razinu transparentnosti u korištenju osobnih podataka.

Privole

Sve obrade osobnih podataka moraju biti osigurane pravnom osnovom. Privola predstavlja jednu od pravnih osnova, a GDPR propisuje da definicija privole treba biti jasna, nedvosmislena i specifična te se privola mora moći jednostavno i opozvati.

Pravo na pristup i prenosivost podataka

Pojedinac ima pravo na uvid u osobne podatke i način na koji se koriste – što se zove pravo pristupa subjektu. Pojedincu je također omogućeno zatražiti da se njegov paket osobnih podataka “prenese” drugom dobavljaču robe ili usluge – što se naziva pravo prenosivosti podataka.

Pravo na zaborav

Pojedinci će imati pravo tražiti da kompanije obrišu sve njihove osobne podatke za koje ne postoji uvjerljiv razlog za nastavak procesiranja. Ovo pravo nije apsolutno jer postoje zakonska ograničenja za brisanje podataka, te je bitno razlikovati legitimne osnove za procesiranje. Primjer kada se ovo pravo primjenjuje je kada pojedinac ukine privolu ili kada njegovi osobni podaci više nisu nužni za ispunu svrhe.

Želite znati više o GDPR odredbi i njenom utjecaju na vaše poslovanje? Zatražite besplatnu info brošuru, ili dogovorite termin za konzultaciju.

Znate li tko vam je dao ili oduzeo privolu, za koju svrhu, kada, kojim kanalom, koji procesi su u pozadini i koje osobne podatke obrađuju? Kako ćete to dokazati?

Poslovna Inteligencija razvila je Consent Lifecycle Manager, optimizirano rješenje za upravljanje životnim ciklusom privola koje će vam omogućiti da imate odgovore na sva navedena pitanja, i puno više od toga.

Consent Lifecycle Manager je alat prijeko potreban Službenicima za zaštitu osobnih podataka, vlasnicima procesa koji obrađuju osobne podatke i svim ulogama u organizaciji koje su odgovorne za usklađivanje s GDPR-om.

Uz potpunu prilagodbu potrebama GDPR uredbe, svrha našeg rješenja je upravljanje životnim vijekom svih vrsta suglasnosti za klijente, ali i one koji to nisu. Podržani procesi uključuju Subject Access Request, Right to be Forgotten i Data Portability. Osigurajte kompetentnost svoje tvrtke, a korisnicima pružite sigurnost. Kontaktirajte specijaliste već danas i u tri koraka se na vrijeme pripremite za svibanj 2018.

Kontaktirajte specijaliste već danas i osigurajte svojoj tvrtki GDPR rješenje po mjeri.

Po prijavi, u najkraćem roku ćemo vas kontaktirati s prijedlogom termina konzultacija.




Prihvaćam da se moji podaci spremaju u privremenu bazu podataka i koriste 2 godine isključivo u svrhu objave newslettera Poslovne Inteligencije d.o.o.


Upravljanje osobnim podacima uskoro postaje još uzbudljivije…
Jeste li spremni za GDPR?

Do početka primjene Opće uredbe o zaštiti podataka (General Data Protection Regulation, GDPR) preostalo je:

Kazna u iznosu od 4% globalnog prometa ne zvuči dobro… a “pravo na prenosivost podataka” ili “pravo na zaborav” samo su neka od novih prava građana EU koja ćete ubrzo morati osigurati. Krenite već danas i uskladite svoje poslovanje s uredbom kako bi primjenu dočekali spremni i osigurali svojoj tvrtki potrebnu prednost na tržištu.

Preuzmite našu info brošuru i saznajte na vrijeme više o GDPR uredbi koja na snagu stupa u svibnju slijedeće godine.

Po prijavi, na mail ćete dobiti link za preuzimanje pdf brošure.


 

Prihvaćam da se moji podaci spremaju u privremenu bazu podataka i koriste 2 godine isključivo u svrhu objave newslettera Poslovne Inteligencije d.o.o.


Povreda osobnih podataka može vas puno koštati.

Saznajte više o osnovnim pojmovima koje GDPR uredba donosi:

Načela zaštite podataka

Osobni podaci morat će se obrađivati sukladno zakonu i prikupljati samo za određene, eksplicitne svrhe, a prikupljeni podaci moraju biti minimizirani, točni i ažurni. Obrada podataka vršit će se na način koji osigurava odgovarajuću sigurnost i zaštitu od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja i slučajnog gubitka, uništavanja ili oštećenja, koristeći odgovarajuće tehničke ili organizacijske mjere.

Odgovornost

Novo načelo odgovornosti zahtjeva da dokažete usklađenost sa svim dijelovima uredbe i eksplicitno kaže da je to vaša obaveza. Očekuje se da osigurate sveobuhvatne ali odgovarajuće mjere upravljanja. Mjere koje minimiziraju rizik zloupotrebe i štite osobne podatake.

Izvještavanje o povredi osobnih podataka

U slučaju povrede ili zloupotrebe podataka, tvrtka će morati obavijestiti Regulatornu agenciju (AZOP) pa čak i pojedince na koje se to odnosi, u roku od 72 sata od identifikacije kršenja. Takav scenarij može rezultirati novčanim kaznama od 20 milijuna eura ili do 4% godišnjeg prometa, koje bi tvrtka morala pretrpjeti.

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Data Protection Officer ili Službenik za zaštitu osobnih podataka nova je uloga koja će biti uvedena u organizacijsko okruženje tvrtki. Neke od njegovih odgovornosti biti će upravljanje politikama tvrtke za rukovanje osobnim podacima, podizanje razine svijesti o potrebi zaštite osobnih podataka i osiguranje kvalitete.

Potpuna kontrola nad osobnim podacima

Pojedincu se vraća potpuna kontrola upravljanja vlastitim osobnim podacima koje poslovni subjekti sakupljaju o njemu. Sve u svrhu stvaranja većeg povjerenja između pojedinaca i tvrtki uz visoku razinu transparentnosti u korištenju osobnih podataka.

Privole

Sve obrade osobnih podataka moraju biti osigurane pravnom osnovom. Privola predstavlja jednu od pravnih osnova, a GDPR propisuje da definicija privole treba biti jasna, nedvosmislena i specifična te se privola mora moći jednostavno i opozvati.

Pravo na pristup i prenosivost podataka

Pojedinac ima pravo na uvid u osobne podatke i način na koji se koriste – što se zove pravo pristupa subjektu. Pojedincu je također omogućeno zatražiti da se njegov paket osobnih podataka “prenese” drugom dobavljaču robe ili usluge – što se naziva pravo prenosivosti podataka.

Pravo na zaborav

Pojedinci će imati pravo tražiti da kompanije obrišu sve njihove osobne podatke za koje ne postoji uvjerljiv razlog za nastavak procesiranja. Ovo pravo nije apsolutno jer postoje zakonska ograničenja za brisanje podataka, te je bitno razlikovati legitimne osnove za procesiranje. Primjer kada se ovo pravo primjenjuje je kada pojedinac ukine privolu ili kada njegovi osobni podaci više nisu nužni za ispunu svrhe.

Želite znati više o GDPR odredbi i njenom utjecaju na vaše poslovanje? Zatražite besplatnu info brošuru, ili dogovorite termin za konzultaciju.

Znate li tko vam je dao ili oduzeo privolu, za koju svrhu, kada, kojim kanalom, koji procesi su u pozadini i koje osobne podatke obrađuju? Kako ćete to dokazati?

Poslovna Inteligencija razvila je Consent Lifecycle Manager, optimizirano rješenje za upravljanje životnim ciklusom privola koje će vam omogućiti da imate odgovore na sva navedena pitanja, i puno više od toga.

Consent Lifecycle Manager je alat prijeko potreban Službenicima za zaštitu osobnih podataka, vlasnicima procesa koji obrađuju osobne podatke i svim ulogama u organizaciji koje su odgovorne za usklađivanje s GDPR-om.

Uz potpunu prilagodbu potrebama GDPR uredbe, svrha našeg rješenja je upravljanje životnim vijekom svih vrsta suglasnosti za klijente, ali i one koji to nisu. Podržani procesi uključuju Subject Access Request, Right to be Forgotten i Data Portability. Osigurajte kompetentnost svoje tvrtke, a korisnicima pružite sigurnost. Kontaktirajte specijaliste već danas i u tri koraka se na vrijeme pripremite za svibanj 2018.

Kontaktirajte specijaliste već danas i osigurajte svojoj tvrtki GDPR rješenje po mjeri.

Po prijavi, u najkraćem roku ćemo vas kontaktirati s prijedlogom termina konzultacija.




Prihvaćam da se moji podaci spremaju u privremenu bazu podataka i koriste 2 godine isključivo u svrhu objave newslettera Poslovne Inteligencije d.o.o.


Neke od naših referenci