07. 03. 2019.

PI predavanja na WinDaysima 2019

Od 2. do 5. travnja u Amadria Parku u Šibeniku održat će se WinDaysi. Na najvećoj regionalnoj poslovno- tehnološkoj konferenciji u regiji okupit će se više od 2000 sudionika, a troje naših stručnjaka svoja znanja i iskustva podijelit će s kolegama iz struke i drugim tehnološkim entuzijastima.

Poslovna inteligencija na WinDaysima će se predstaviti s dva predavanja:

  • U petak 5. travnja, na zadnji dan Windaysa Tomislav Hlupić održat će predavanje “Graphs and SQL – bringing more relations to your data” .  Pohrana podataka u obliku grafova nije novost, budući da grafovi opisuju odnose među podacima na slični način kao i relacijske baze. Kako se radi o komplementarnoj tehnologiji, s velikim analitičkim potencijalom, Microsoft je u SQL Server 2017 uveo podršku za graf baze, no tek dodavanjem novih featurea u verziju 2019 dobivaju punu funkcionalnost. Kroz predavanje bit će predočeni osnovni pojmovi graf baza, osnovni principi korištenja na SQL Serveru te novosti uvedene u SQL Server 2019. Pored toga, bit će dan odnos između različitih načina rada (on-premise / cloud), odnosno prednosti i nedostaci oba pristupa. Konačno, bit će prikazani use caseovi i tipične primjene za ovaj tip pohrane podataka.

Konferencija je podijeljena u dva dijela – WinDays19 Business i WinDays19 Technology. WinDays19 Business konferencija održat će se 2. i 3. travnja, a WinDays19 Technology 3, 4. i 5. travnja 2019. Sudionici poslovno-tehnološke konferencije imat će priliku pratiti zajednički program tijekom srijede, 3. travnja.

Vidimo se na WinDaysima!