15. 05. 2018.

Prva Power BI User Grupa u Hrvatskoj!

29. svibnja prvi puta u Hrvatskoj održavamo Power BI User Grupu Zagreb!

Pridružite nam se u prostorijama Microsofta na adresi Horvatova 82 u dvorani Pharos od 18:00 sati i saznajte sve o tome kako možete unaprijediti svoje poslovanje koristeći Power BI.

Power BI je snažan alat za vizualizaciju podataka koji transformira vaše podatke u jasne vizualizacije koje vam pomažu da prikupite i organizirate podatke kako biste se mogli fokusirati na ono što vam je najbitnije, te pomaže u uočavanju trendova i uzorka u podacima, što olakšava proces donošenja bitnih odluka. Pomoću Power BI alata možete jednostavno analizirati vaše podatke, izraditi izvješća i dashboard-e i podijeliti ih s vašim suradnicima. ​​

Power BI User Grupe Zagreb  (PUG Zagreb) djeluje u okviru globalne Power BI User zajednice te Vam omogućuje:

  • povezivanje s drugim strastvenim korisnicima Power BI alata iz različitih industrija i različitih zanimanja
  • razmjenu iskustva i najboljih praksa
  • pristup treninzima i edukativnom sadržaju
  • informiranje o novim verzijama i funkcionalnostima​

Cilj Power BI User Grupe Zagreb je svim korisnicima Power BI alata omogućiti razmjenu znanja i iskustva. Grupa je također namijenjena svima koji se bave analizom i vizualizacijom podataka neovisno o alatu koji koriste. Cilj grupe je omogućiti njenim članovima razmjenu znanja i iskustava, kao i podršku u korištenju Power BI alata, analizi i vizualizaciji podataka.​​

Maja Franješ, Power BI stručnjakinja s višegodišnjim iskustvom rada u Power BI alatu te konzultantica u Microsoft odjelu Poslovne inteligencije uvest će vas u Power BI, a nakon nje će Tomislav Mališ i Igor Bojanić podijeliti svoja iskustva iz prakse u korištenju Power BI alata.

Ulaznice su besplatne a prijaviti se možete putem Eventbrite sustava!


AGENDA:

18:00 – 18:15 Maja Franješ – Konzultant @ Poslovna inteligencija & Domagoj Kovač – Solution sales professional @Microsoft 

Uvod u PUG Zagreb

18:15 – 18:55 – Igor Bojanić  ​- Voditelj projekata (odjel poslovna inteligencija) @ Konzum

Primjeri DAX formula u praksi

U prvom dijelu predavanja pričat ćemo o DAX-u te ga usporediti sa SQL-om dok će se drugi dio bazirati na prikazu izvještaja iz poslovanja (Granulacija (drill down/up), YTD/MTD vremenska usporedba, ABC klasifikacija) uz live prikaz na izvješću.

18:55 – 19:25 – Tomislav Mališ​ – Voditelj projekata

 Power BI public published real estate report – implementation of Synoptic panel visual

U prvom dijelu predavanja prezentacija Power BI javno objavljenog izvještaja kao alata za promociju, pregled nekretnina u prodaji i gradnji, prikupljanje podataka potencijalnih kupaca. U drugom dijelu pojašnjenje način na koji je izrađen dio izvještaja koji korisniku dozvoljava pregled odabirom elemenata tlocrta (Synoptic panel).

19:25 – nadalje

 Networking


 

Tomislav Mališ, diplomirani inženjer građevinarstva, ovlašteni član Komore građevinskih inženjera, sudski vještak za graditeljstvo I procjenu nekretnina, radi kao voditelj projekata u Zagrebačkom holdingu d.o.o., Podružnici Upravljanje projektima. U 15 godina provedenih u Zagrebačkom holdingu radio na poslovima građenja I održavanja građevina i objekata, na radnim mjestima voditelja, rukovoditelja, projektanta, tehničkog direktora, voditelja projekta. Početno informatičko znanje stječe kao srednjoškolac elektroničar (Ruđeraš), nastavlja učiti nove alate kroz studij i rad. Office power user, s posebnim naglaskom na Excel (Power Query, Power Pivot, Power View, Power Map, VBA, pivot, …), Power BI,  UI Path, u radu koristi dostupne alate za prikupljanje, obradu I vizualizaciju. Za javno objavljeni Power BI report Interaktivna prezentacija projekta Podbrežje, na poziv Microsoft Hrvatska, sudjelovao na Windays 17 kao autor-predavač.

 

 

Igor Bojanić diplomirao je na Fakultetu elektronike i računarstva u Zagrebu (FER). Prije nego što je postao voditelj projekata u Odjelu poslovne inteligencije, najvećeg hrvatskog
trgovačkog lanca Konzum, Bojan je pet godina radio u Libusoft Cicom na poziciji programskog inžinjera. Posijednje tri godine proveo je u Konzumu te kaže kako je upravo ondje zavolio MS proizvode (Visual studio 2005-2015 (c#), SQL server 2005-2017, Power BI, Office, ML i ostale…). Igor bi sebe opisao kao pozitivnu i komunikativnu osobu koja voli sve što vole mladi.