Model skladišta podataka za telekomunikacijske tvrtke

Model skladišta podataka Poslovne Inteligencije za telekomunikacijske tvrtke je standardni model skladišta podataka primjenjiv za fiksne i mobilne telekomunikacijske operatere. Uz tradicionalne zahtjeve poslovne inteligencije, pokriva i zahtjeve analitike velikih podataka.

Naš model skladišta podataka za telekomunikacijske tvrtke je standardni model skladišta podataka primjenjiv za fiksne i mobilne telekomunikacijske operatere. Uz tradicionalne zahtjeve poslovne inteligencije, pokriva i zahtjeve analitike velikih podataka. Temelji se na najboljim poslovnim praksama, koje su razvijene i primijenjene tijekom implementacije sustava skladišta podataka kod velikih telekom operatera u Adriatic regiji. Također, model je otvoren za nužne preinake i izmjene sukladno potrebama pojedinog telekom klijenta.

Vizualni prikaz modela

Model se bazira na čvrstim vezama između primarnih i stranih ključeva (engl. Primary Key – Foreign Key relationship) koja osigurava konzistentnost u samom modelu i u sadržaju implementiranog DWH sustava. Logika modela prati Shared Information Data Model (SID) okvir, referentni model propisan od strane TM Foruma, a koji pružatelji usluga, softverske kompanije i integratori uobičajeno koriste za opisivanje upravljačkih podataka velikih poduzeća. Na temelju podataka predstavljenih u modelu, mogu biti isporučeni svi standardni data martovi za potrebe analize i izvještavanja u telekom kompaniji.

Trenutna verzija modela sastoji se od preko 450 entiteta (tablica) grupiranih u 35 subjektnih područja podjeljenih u 5 funkcionalnih grupa:

Model je u cijelosti ili djelomično u primjeni kod telekomunikacijskih tvrtki kao što su Hrvatski telekom (T-Com, T-Mobile), JP Hrvatske Telekomunikacije d.d., Crnogorski telekom, dva velika mobilna operatera u Sjevernoj Africi, jedan veliki mobilni operater u Aziji.

Preuzmite brošuru

DWH Model for Telecommunications

Prijavite se Za preuzimanje datoteka trebate biti registrirani i prijavljeni. Klikom na gumb za prijavu, biti ćete preusmjereni na stranicu za prijavu i registraciju, nakon čega se možete vratiti ovdje kako bi preuzeli brošuru.